"Rfactor not working" message after fresh instal

"Rfactor not working" message after fresh instal

Postby baileysw » Sun 24. Feb 2013, 06:01

Guys,

I have a fresh install of rFactor and X-Sim on a PC running Windows 7, dual core duo processor.

rFactor had been working fine for a few weeks and when I first installed X-Sim, it detected rFactor and then rFactor would no longer work. X-Sim extractor seemed to be working fine in Task Manager.

So I removed X-Sim and rFactor, then reinstalled both. RFactor worked fine again and as soon as I completed the install of X-Sim and started extractor, then tried to restart rFactor, the same error message came up again.

I have searched through the forums but nothing jumps out.

Any ideas from anyone?

baileysw
baileysw
 
Posts: 8
Joined: Thu 21. Feb 2013, 23:42
Location: Townsville, Australia
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: "Rfactor not working" message after fresh instal

Postby baileysw » Sun 24. Feb 2013, 09:02

Hi Bobbuilt,

Thanks for that. Turns out I forgot to reboot after setting UAC. Have resolved that issue.

Now I can only get the extractor window up on a new install. After the first time, opening extractor does nothing.

I need to set the IP address for the converter on another PC and can only think that I have to do a fresh install to get it to work.

I'll keep plugging away.
baileysw
 
Posts: 8
Joined: Thu 21. Feb 2013, 23:42
Location: Townsville, Australia
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: "Rfactor not working" message after fresh instal

Postby baileysw » Mon 25. Feb 2013, 06:50

Thanks Bobbuilt,

That got me going OK.

It was just a matter of starting things in the right sequence and then pressing the right buttons.

Looks like it's going fine now.

Now to start looking at the next step - processor and controller options.

Steve
baileysw
 
Posts: 8
Joined: Thu 21. Feb 2013, 23:42
Location: Townsville, Australia
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: "Rfactor not working" message after fresh instal

Postby dayf1 » Thu 22. May 2014, 22:09

I have the same problem.

I've instaled rFactor v1.255
I've instaled X-sim
When I start X-sim and clic to play game, when I select the circuit the game close automaticly.

After that rFactor doesn't work anymore even without using X-sim.

Can somebody tell what have I to do?

I have copied the plugin and it doesn't work.
dayf1
 
Posts: 6
Joined: Thu 22. May 2014, 18:05
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: "Rfactor not working" message after fresh instal

Postby sirnoname » Thu 22. May 2014, 22:22

Why you copy yourself if X-Sim do copy the plugin correctly for you?
Seems you did something wrong with your copy.
If a answer is correct or did help you for a solution, please use the solve button.
User avatar
sirnoname
Site Admin
 
Posts: 1746
Images: 45
Joined: Thu 1. Sep 2011, 22:02
Location: Munich, Germany
Has thanked: 35 times
Been thanked: 122 times

Re: "Rfactor not working" message after fresh instal

Postby dayf1 » Sat 24. May 2014, 00:49

I know that Xsim do it. The first time I run the programme I didn't copy the plugin but then I copied to try something different.
dayf1
 
Posts: 6
Joined: Thu 22. May 2014, 18:05
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: "Rfactor not working" message after fresh instal

Postby dayf1 » Sat 24. May 2014, 12:05

I have tried to download rfactor demo from the official page and I have the same problem.

I open xsim xtractor.
I clic on play game
rFactor starts.
When I have to load the circuit the game close automaticly.


What can I do??
Help please!!
dayf1
 
Posts: 6
Joined: Thu 22. May 2014, 18:05
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: "Rfactor not working" message after fresh instal

Postby sirnoname » Sat 24. May 2014, 12:11

remove other plugins
If a answer is correct or did help you for a solution, please use the solve button.
User avatar
sirnoname
Site Admin
 
Posts: 1746
Images: 45
Joined: Thu 1. Sep 2011, 22:02
Location: Munich, Germany
Has thanked: 35 times
Been thanked: 122 times

Re: "Rfactor not working" message after fresh instal

Postby dayf1 » Sat 24. May 2014, 13:38

From rfactor plugins folder?
dayf1
 
Posts: 6
Joined: Thu 22. May 2014, 18:05
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: "Rfactor not working" message after fresh instal

Postby dayf1 » Sat 24. May 2014, 15:04

dayf1
 
Posts: 6
Joined: Thu 22. May 2014, 18:05
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Next

Return to rFactor & rFactor 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest