dirt3 helps  Topic is solved solved with post #230

dirt3 helps  Topic is solved

Postby modcreation » Fri 20. Apr 2012, 21:41

hello i have a original game dirt3 and i dont have motion in my sim i want help. i have value im outsim dirt3/f1 but the start button not active in game.
modcreation
 
Posts: 10
Joined: Sun 15. Apr 2012, 20:44
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: dirt3 helps

Postby motiondave » Sat 21. Apr 2012, 00:19

did you change the line of code to support motion in hardware config usually found in the "my games" folder probably under documents.
The line to change is <motion enabled="true" ip="127.0.0.1" port="20777" delay="1" extradata="1" and try adding the game in the extractor list WITHOUT allowing auto configuration, use manual configuration. You need to use the dirt2/f1 plug in.
User avatar
motiondave
 
Posts: 997
Images: 1
Joined: Tue 20. Mar 2012, 16:36
Location: Sydney Australia
Has thanked: 11 times
Been thanked: 13 times

Re: dirt3 helps

Postby modcreation » Sat 21. Apr 2012, 13:50

is i did it i attach my code line. dids code to game freeze in finish line
modcreation
 
Posts: 10
Joined: Sun 15. Apr 2012, 20:44
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: dirt3 helps

Postby motiondave » Sat 21. Apr 2012, 15:00

modcreation wrote:is i did it i attach my code line. dids code to game freeze in finish line


Ok, this is a known issue and I am not sure if there is a fix of game freezes.
I know the game patches and updates seem to cause part of the problem, I think version 1 of the game, no updates helps. Otherwise, check the old x-sim forum, I think there was a fix there - somewhere. Look under DIrt3 compatible.
I know that you need to re-install a fresh version of the game, preferably boxed and NO UPDATES OR PATCHES.
User avatar
motiondave
 
Posts: 997
Images: 1
Joined: Tue 20. Mar 2012, 16:36
Location: Sydney Australia
Has thanked: 11 times
Been thanked: 13 times

Re: dirt3 helps

Postby modcreation » Sat 21. Apr 2012, 21:13

came back to install the dirt 3 but did not update and the game already not freeze at the end but not have any reaction on the simulator and not turn on the start button
k will be because I lack some configuration in the x-sim or profile
modcreation
 
Posts: 10
Joined: Sun 15. Apr 2012, 20:44
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: dirt3 helps

Postby motiondave » Sun 22. Apr 2012, 02:16

modcreation wrote:came back to install the dirt 3 but did not update and the game already not freeze at the end but not have any reaction on the simulator and not turn on the start button
k will be because I lack some configuration in the x-sim or profile


OK then, just a matter of making sure you are using the right plugin, and creating a profile and you have to click the big green start button in converter quickly after clicking "play game" in extractor.
I am in the process of re-writing a document relating to profile creation.
User avatar
motiondave
 
Posts: 997
Images: 1
Joined: Tue 20. Mar 2012, 16:36
Location: Sydney Australia
Has thanked: 11 times
Been thanked: 13 times

Re: dirt3 helps

Postby modcreation » Sun 22. Apr 2012, 04:14

i use de pulgin dirt2/f1 . i wating for your tutorial "creation profiles"
thks
modcreation
 
Posts: 10
Joined: Sun 15. Apr 2012, 20:44
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: dirt3 helps

Postby motiondave » Sun 22. Apr 2012, 06:02

modcreation wrote:i use de pulgin dirt2/f1 . i wating for your tutorial "creation profiles"
thks



This is using the x-sim2 screen shots, but as the programs are similar, its a start. http://www.filehosting.org/file/details ... _Lane.docx

I have just been doing long hours at work, and I dont get much time , but a new doc is in the works.
User avatar
motiondave
 
Posts: 997
Images: 1
Joined: Tue 20. Mar 2012, 16:36
Location: Sydney Australia
Has thanked: 11 times
Been thanked: 13 times

Re: dirt3 helps

Postby modcreation » Sun 22. Apr 2012, 20:49

thanks ;) more 1 question already created a profile on the motion to convert but still not have the start button is not necessary to start a synchronization between the extractor and convert?
modcreation
 
Posts: 10
Joined: Sun 15. Apr 2012, 20:44
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: dirt3 helps

Postby modcreation » Mon 23. Apr 2012, 01:08

is my video [ourtube]http://www.youtube.com/watch?v=BnROrZSRZSY&feature=youtu.be[/ourtube] what is wrong?
modcreation
 
Posts: 10
Joined: Sun 15. Apr 2012, 20:44
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Next

Return to Dirt

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron