Bass Shaker Plugin  Topic is solved solved with post #19108

Here you can talk about creating profiles, discuss your profile settings and share problems with games and plugins.
Please note that you first have to read the the fitting game section in the manual!

Re: Bass Shaker Plugin

Postby Riton » Wed 6. Mar 2013, 07:52

mince alors...c'est bien dommage.
est ce que le rendu est équivalent au rendu avec la bande son?
peux tu en dire plus?
merci!
User avatar
Riton
X-Sim Supporter
 
Posts: 291
Images: 70
Joined: Mon 7. May 2012, 16:05
Location: France
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Re: Bass Shaker Plugin

Postby ericRacer » Wed 6. Mar 2013, 14:50

^[[ est ce que le rendu est équivalent au rendu avec la bande son? ]]]

oui, il est vraiment très bien ! :P et facilement configurable ! les sensations sont bien détaillés, pour les personnes n'ayant pas de sim, ca peut très bien augmenter l'immersion ! :P Imagine quand tu le rajoute à ton propre sim ! WoW ! :D

Le problème c'est que je ne peux pas faire fonctionner les 2 sur le même PC , quand je réussi, le FF de mon volant est tout erronné et décallibré (tourné de 30°). J'ai réussi à faire fonctionner les 2 avec game stock car, X-Sim converter sur un autre pc et * sur le même pc que le jeu -> Fantastic :D mais ca ne marche pas à tout les coups, il faut que je me dépêche de démarrer les 2 sofwares en même temps et si je vais trop vite ou trop lent ca ne marche pas, un marche et l'autre pas ! :?

J'ai vu sur le site de * qu'il y avait d'autre force disponible avec la version pour actuateur (roll angle, pitch angle, etc) ,j'avais pensé utiliser seulement * (via la carte son) avec c'est signaux de plus que j'aurais travaillé avec ma carte arduino pour tout faire fonctionner. Je leur ai écrit (*) pour savoir si c'étais possible d'avoir accès à ceux-ci, mais non, seulement en achetant leur actuateur(sx3000/4000) à $%$$%$ dollars :shock:

Mais ! d'après moi, il serait possible d'obtenir le même résultat (ou très proche) de * avec le plugin (bassShaker) du merveilleux X-SIM :D à condition de l'améliorer.

Car voici la solution que je cherche :
viewtopic.php?f=19&t=795#p6564

best regards
Eric Bergeron
User avatar
ericRacer
X-Sim Supporter
 
Posts: 80
Images: 36
Joined: Wed 28. Mar 2012, 15:04
Location: Canada, Qc, Jonquiere
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Re: Bass Shaker Plugin

Postby RafBR » Thu 4. Apr 2013, 17:52

Hi, I built one tactile transducer (bass shaker) like those diy from youtube and tested it with music with good results. :D
Now, since I made it as a gadget for my motion simulator, I want it connected with x-sim.

So how do I interface it to my pc/x-sim ?
Here a picture ilustrating what I miss:
1362


Please any help will be apreciated :)
User avatar
RafBR
X-Sim Supporter
 
Posts: 135
Images: 24
Joined: Tue 20. Mar 2012, 21:53
Location: Brasil
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times

Re: Bass Shaker Plugin

Postby RacingMat » Mon 22. Apr 2013, 21:01

hello RafBR !

everything is very well explained in this document "Tactile Transducer Setup Guide for iRacing 2-14-12"
https://www.google.com/url?q=http://www.*/forum/download/file.php%3Fid%3D7990&sa=U&ei=0Ih1UYOdF9KzhAfBm4GoAg&ved=0CAcQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFJHqKlh6JcMJ5cc__ZMJ4ac3iGUw

I cannot answer to your question as it depends : if you use 1 or 2 PC orif you use an USB chat mic for example...

Mat
2 DOF playseat : arduino, motomonster, 12V truck wiper motors
http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=37&t=943
User avatar
RacingMat
X-Sim Stage 2 edition
 
Posts: 451
Images: 147
Joined: Wed 20. Feb 2013, 21:30
Location: Marseille - FRANCE
Has thanked: 4 times
Been thanked: 120 times

Re: Bass Shaker Plugin

Postby RacingMat » Sat 11. May 2013, 18:38

Hi !

In addition to the previous doc, I've read a very useful document attached in this post http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=47&t=78#p444

So, I followed these steps :
- select and highlight "Bass Shaker" then click on "Open Setting"
1517
then peripheral selection
1518

at that stage, I can hear sound in by speaker when I click on the "Test" buttons :D

then I add an Axis in the Math Setup for Bass Volume
and I add another Axis in the Math Setup for Bass Frequency

in the Output panel / Synaptrix : I linked the "Control Output of Axis" and the "Output Axis Direct" for Volume and as well for Frequency

But when the game is running and the Profiler started, I can see the graph changing but NO sound ...

What's wrong ? Please can you help me ?
Thanks for your help
Mat
Last edited by RacingMat on Sun 12. May 2013, 15:16, edited 2 times in total.
2 DOF playseat : arduino, motomonster, 12V truck wiper motors
http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=37&t=943
User avatar
RacingMat
X-Sim Stage 2 edition
 
Posts: 451
Images: 147
Joined: Wed 20. Feb 2013, 21:30
Location: Marseille - FRANCE
Has thanked: 4 times
Been thanked: 120 times

Re: Bass Shaker Plugin

Postby sirnoname » Sat 11. May 2013, 18:51

Your game is using the same soundcard?
If a answer is correct or did help you for a solution, please use the solve button.
User avatar
sirnoname
Site Admin
 
Posts: 1743
Images: 45
Joined: Thu 1. Sep 2011, 22:02
Location: Munich, Germany
Has thanked: 35 times
Been thanked: 122 times

Re: Bass Shaker Plugin

Postby RacingMat » Sat 11. May 2013, 19:27

Hello !
thanks for answering :-)

No, I have 2 soundcards on 2 distinct PCs

here is the configuration :
* rFactor is running on the PC1 + Force Sender
With a soundcard 5.1

* on PC2, Profiler is running
and I have an internal sound card with a single stereo jack :

- my motors are moving !
- I can hear sound with the test button !
- I can see the graph moving !
but nothing when I click start

I think I'm close to succeed but I'm stuck here...
thanks
Mat
2 DOF playseat : arduino, motomonster, 12V truck wiper motors
http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=37&t=943
User avatar
RacingMat
X-Sim Stage 2 edition
 
Posts: 451
Images: 147
Joined: Wed 20. Feb 2013, 21:30
Location: Marseille - FRANCE
Has thanked: 4 times
Been thanked: 120 times

Re: Bass Shaker Plugin

Postby sirnoname » Sun 12. May 2013, 00:16

There is no volume graph.
I think you should start with setting the volume to maximum and test the frequency out of your blue graph. If this works you can play around with the volume.
If a answer is correct or did help you for a solution, please use the solve button.
User avatar
sirnoname
Site Admin
 
Posts: 1743
Images: 45
Joined: Thu 1. Sep 2011, 22:02
Location: Munich, Germany
Has thanked: 35 times
Been thanked: 122 times

Re: Bass Shaker Plugin

Postby RacingMat » Sun 12. May 2013, 14:47

:P yes, that's fine now !!

Thanks sirnoname
I was a bit affraid of destroying my DIY buttkicker with 100% volume : but that was the solution !

Indeed, it's really cool : giving more feelings, more immersion
buttkicker is a must have ! thanks to Xsim



here are the updated settings :

First of all, I advise you to read :
- first "Tactile Transducer Setup Guide for iRacing 2-14-12"
Tactile Transducer Setup Guide for iRacing 2-14-12.pdf
setup for buttkicker - tactil transducer for Xsim
(1.04 MiB) Downloaded 1166 times

- and then "X-Sim BassShaker.pdf" attached in this forum http://www.x-sim.de/forum/download/file.php?id=141
X-Sim BassShaker.pdf
setup for bass shaker plugin Xsim - buttkicker - tactil transducer
(465.8 KiB) Downloaded 1140 times


And in addition, the following new screenshots are a good guide for others Xsimers looking for bass shaking plugin setting up. ;)

My configuration : I have 2 soundcards on 2 distinct PCs
* rFactor is running on the PC1 + Force Sender
With a soundcard 5.1

* on PC2, Profiler is running
and I have an internal sound card with a single stereo jack

So, I followed these steps :
- in "Interface setting", select and highlight "Bass Shaker" then click on "Open Setting"
1517
then peripheral selection
1518

at that stage, I can hear sound in by speaker when I click on the "Test" buttons :D

- then, in the "Math Setup", I add an Axis called Bass Volume
i use the "effect 57 : RPM rounds per minute of engine"
(you can later add "effect 23 Gear shake effect")
1523
put volume to 100% : 1526

- and I add another Axis called "Bass Frequency"
15211520

in the "Output panel" / "Synaptrix" :
I linked the "Control Output of Axis" and the "Output Axis Direct" for Volume and also for Frequency
this is mandatory : if not, it won't work fine
15251524

When the game is running and the Profiler started, I can see the graphs changing and feel the vibration !!
volume 1527
frequency 1528

Go !!!!
2 DOF playseat : arduino, motomonster, 12V truck wiper motors
http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=37&t=943
User avatar
RacingMat
X-Sim Stage 2 edition
 
Posts: 451
Images: 147
Joined: Wed 20. Feb 2013, 21:30
Location: Marseille - FRANCE
Has thanked: 4 times
Been thanked: 120 times

Re: Bass Shaker Plugin

Postby dESK0 » Sun 19. Jul 2015, 01:43

- then, in the "Math Setup", I add an Axis called Bass Volume
i use the "effect 57 : RPM rounds per minute of engine"
(you can later add "effect 23 Gear shake effect")

You should say that for effect 23 must to put "add result value", not "overwrite result value" ;)

Image
dESK0
 
Posts: 33
Joined: Thu 21. May 2015, 14:22
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Game profile & plugin discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest